Nasze realizacje

Co znajdziesz w naszych daniach?

Codziennie w naszych daniach możesz znaleźć między innymi:

Ziarna komosy ryżowej, które są bogate w tłuszcze nienasycone, głównie w kwas linolenowy, oleinowy i linolowy. Ich spożycie przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu, zmniejsza ryzyko miażdżycy i innych chorób układu krążenia. Komosa ryżowa zawiera aż dwa razy więcej witaminy E oraz żelaza niż pszenica

Olej arachidowy w którym oprócz kwasów tłuszczowych znajdują się cenne dla zdrowia związki: antyoksydanty, witamina E, fitosterole, skwalen i kwas kumarowy.

Olej z awokado będący źródłem witaminy A, E, witamin z grupy B, a także korzystnej dla oczu luteiny. Olej z awokado nazywany jest w Nowej Zelandii zielonym złotem, ze względu na swoje właściwości.

Oliwę (czyli olej z oliwek) o nieocenionych właściwościach prozdrowotnych.

Olej ryżowy zawierający antyoksydanty -tokoferole i tokotrienole.

Beta-karoten, który jest silnym przeciw-utleniaczem.

Nasiona amarantusa zawierające nawet 2 razy więcej błonnika niż kasza jęczmienna i 10 razy więcej niż ziemniaki.

W trakcie prac nad naszymi daniami codziennie używamy tych składników, aby dostarczyć unikalne kompozycje smakowe, które idą w parze z zasadami zdrowego żywienia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *